понедельник, 26 июня 2017 г.

МОН та МОЗ розробляють нові санітарні норми для використання комп’ютерної техніки


МОН та МОЗ розробляють нові санітарні норми для використання комп’ютерної техніки
Санітарні норми для використання комп’ютерної техніки в Україні застаріли і не враховують зміни в технічних характеристиках, що відбулися за останній час. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами одеської гімназії №2.
«Зараз ми у Міністерстві спільно із МОЗ працюємо над зміною санітарних норм для використання комп’ютерної техніки в Україні. Вони застаріли, більшість характеристик техніки, що зумовлювали саме такі правила, змінилися. Чинні санітарні норми не сприяють ні освітньому прогресу, ні здоров’ю учнів – школярі просто розуміють їхню абсурдність і, зокрема, тому не виконують взагалі жодних правил у користуванні технікою», – пояснила Лілія Гриневич.
Вона підкреслила, що використання ґаджетів та різноманітних освітніх аплікацій у школах також обмежені саме цими санпінами. «Як і друк якісно нових підручників, де ми маємо інші, але схожі по духу та старості вимоги», – додала Міністр.
На зустрічі також йшлося про нерівність шкоди, яку може завдати той чи інший ґаджет. Зокрема, наголошувалось, що телефон не повинен бути основним носієм навчальної інформації – замалий шрифт може зашкодити зору.
Нагадуємо, що упродовж 15-16 червня 2017 року Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич здійснює робочу поїздку в Одеську область.
Раніше повідомлялося, що МОН готовий сприяти та підтримувати проекти, що займаються створенням справді якісних електронних підручників з інтерактивними завданнями та мультимедійними додатками. Лілія Гриневич також зазначила, що «швидкісний Інтернет повинен бути у кожній школі – це один із важливих факторів розвитку освіти».

Комментариев нет:

Отправить комментарий